Előfizetői tartalom

A milliárdos csúfos bukása - Ez meg hogyan jött össze?

Portfolio
Bill Gross távozása egyben azt jelenti, hogy a világ legnagyobb kötvényalapját (Pimco Total Return Fund) ma már nem az alapító, hanem egy háromfős csapat viszi tovább. A váltás kapcsán megnéztük, hogy miért is lehetett annyira népszerű a befektetők körében az alap, és mi vezetett a 2013 májusa óta látható sorozatos tőkekivonáshoz. Az kétségtelen, hogy kivételesen jó időszakban kezelte az alapot a kötvénykirály, mert fokozatos hozamcsökkenés következett be, de az általa megalkotott aktív kötvényportfólió-kezelési stratégiával minden idők legjobbjai közé került be a guru. Óriási feladat vár az utódokra, mert a körülmények kedvezőtlenek, egyelőre azt kell valahogy elkerülniük, hogy az alap vagyona ne essen vissza jelentősen.

Portfolio Öngondoskodás 2014 Többek között erről és ehhez hasonló témákról is szó lesz az október 30-án megrendezésre kerülő Öngondoskodás konferenciánkon. Információ és jelentkezés A baleset mindent megváltoztatott A kötvénypiac egyik legsikeresebb befektetője, Bill Gross 1944-ben született...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés