Előfizetői tartalom

Állami segítséget kért a Dunaferr (2.)

Portfolio
A Dunaferr él és erősödik, teljes kapacitással működik, viszont a további fennmaradás érdekében végre kell hajtania a kritikus beruházásokat és akár újabb nehéz intézkedéseket is meg kell hoznia a menedzsmentnek - értékelte a dunaújvárosi vasmű helyzetét és kilátásait Evgeny Tankhilevich, a Dunaferr cégvezetője a társaság szerdai rendezvényén. A tájékoztatón az is kiderült: a társaság a magyar kormány segítségét kérte, ennek elmaradása esetén már jövő tavasszal jelentős problémák jelentkezhetnek a működésben. Ma a külügyminisztériumban tárgyalásokat fognak folytatni az európai acéliparral kapcsolatos javaslatokról és a kormánnyal történő együttműködés tekintetében is újabb tárgyalási fordulóra számítanak. Itt konkrét hitel és pénzügyi segítségnyújtásról lenne szó.

Őszintén visszagondolva a 2,5 évvel ezelőtti helyzetre, akkor nem állíthattam volna ennyire biztosan, hogy túléljük ezt a nehéz időszakot, de sikerült - kezdte prezentációját a Dunaferr helyzetéről Evgeny Tankhilevich, a Dunaferr cégvezetője. Az ISD Dunaferr legutóbb ugyanis 2013 nyarán tartott hasonló prezentációt. A társaságcsoport abból az alkalomból szervezte a sajtóeseményt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés