Előfizetői tartalom

Állampapíron, bankbetéten már semmit sem keresel, jöhetnek a luxusbefektetések

Portfolio
Az utóbbi években a csökkenő hozamkörnyezet hatására egyre többen fordultak az alternatív eszközök felé. A befektetési céllal vásárolt szokásos reáleszközök, mint az arany vagy az ingatlan mellett egyre népszerűbbé váltak az olyan luxus termékek, mint a különleges borok, vagy a festmények. Már léteznek ETF-ek, amelyek olcsó és egyszerű megoldást jelentenek azok számára akik ilyen típusú befektetésben gondolkodnak. Az alábbiakban a Knight Frank luxustermékeket gyűjtő befektetési alapjainak teljesítményét mutatjuk be.

A rekord alacsony alapkamatoknak köszönhetően eltűnt az értelmezhető hozam a kockázatmentes eszközök piacán, ezzel párhuzamosan az eszközvásárlási programoknak köszönhetően a részvényárak jelentősen elszakadtak a fundamentumok által alátámasztott szintektől, ezáltal jelentősen növekedett a részvényindexek volatilitása, kockázata. Mindezek fényében az utóbbi időben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés