Előfizetői tartalom

Amerika ráfanyalodott az orosz gázra az extrém hideg miatt

Portfolio
A hétvégén befutott a bostoni kikötőbe az oroszországi Yamal üzeméből származó első LNG-szállítmány. Az ügy egyik érdekessége, hogy az orosz cseppfolyósított földgáz a szankcionált Jamal projektből származik, azonban a New Englandet és környékét sújtó átlagnál hidegebb időjárás és az ennek nyomán emelkedő kereslet miatt hiány alakult ki a piacon.

Az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma 2014 júliusában vetett ki szankciókat egyebek mellett az oroszországi Jamal-félsziget földgáz-termináljára, miután Oroszország annektálta a Krím-félszigetet és Kelet-Ukrajnában támogatni kezdte a szeparatista erőket. A szankciók értelmében tilos a Novatekhez bármilyen módon kapcsolódó projekt finanszírozása. Márpedig a Bostonba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés