Előfizetői tartalom

Amerika 10 ikonikus vállalata, ami igazából már kínai

Portfolio
A kínai vállalatok már évek óta hatalmas részesedéseket szereznek amerikai vállalatokban és ingatlanokban egyaránt, csak tavaly 53,9 milliárd dollárt fektettek be kínai cégek az USA-ban. Most ennek kapcsán a CNBC állított össze egy listát azokról az ikonikus amerikai vállalatokól, amelyek felett kínai befektetők már teljesen átvették át a hatalmat.

ForbesMindenkit meglepetésként ért, mikor idén márciusban arról szóltak a hírek, hogy az Intergated Whale Media Investments (a magazin kiadójának 95 százalékos tulajdonosa) a HNA Group mellett egy másik kínai médiavállalattal is tárgyal a Forbes eladásáról. A becslések szerint a vételár legalább 400 millió dollár lehet. A Forbes család egyébként 3 éve döntött úgy, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés