Előfizetői tartalom

Amikor csak úgy huss, eltűnik az állami pénz közvagyon jellege

Portfolio
Rendkívül fontos, első ránézésre több hasonlóságot is mutató törvényjavaslatokat fogadtak el a parlamenti képviselők kedden. A két módosítás értelmében változik a postai szolgáltatásokról szóló törvény, valamint a jegybanktörvény, a nyilvánosságra hozható adatok körének korlátozása miatt. A hasonló vonások ellenére a két módosítást nem lehet egy kalap alá venni. Nagyon úgy tűnik, hogy a postatörvény módosítása volt a figyelemelterelő hadművelet és így utólag jogosnak minősültek azok a kritikák, miszerint ez a módosítás új ajtókat nyit meg a közérdekű adatok nyilvánosságának korlátozásában.

A legfontosabb hasonlóságok: Mindkét törvénymódosítás egyéni képviselői indítvány formájában került az Országgyűlés elé. A módosítások végső verzióját mindkét esetben a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke, Bánki Erik nyújtotta be. A Fidesz-KDNP 118 képviselője szavazta meg mindkét törvénymódosító javaslatot. A jegybanki alapítványok, valamint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés