Előfizetői tartalom

Átalakul az Altera

Portfolio
Jelentős növekedési- és forrásbevonási terveket jelentett be az Altera Nyrt., miután a vagyonkezelő csütörtöki közgyűlésén a részvényesek teljesen új igazgatóságot választottak, és több fontos ponton módosították a társaság működését meghatározó alapszabályt. A változásokra azt követően került sor, hogy az Alterában meghatározó részesedést szerzett az Appeninn korábbi fő tulajdonosa, a Lehn Consulting. Az átalakulást követően a társaság szélesíteni kívánja befektetői körét, és aktív tőkepiaci jelenlétet tervez - áll a közleményben.

A közgyűlésen a részvényesek az alapszabály több pontját módosították. A változtatások közül a legtöbb azt a célt szolgálja, hogy növekedjen a társaság részvényeinek likviditása, és befolyásuk gyakorlása során a részvényesek ne ütközzenek szavazati korlátba. Ennek érdekében a részvények névértéke 1000 forintról 100 forintra csökken (a változás időpontjáról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés