Előfizetői tartalom

Átírná Macron programját az atomenergia ipar

Portfolio
Brit típusú állami támogatást alkudna ki franciaországi atomerőmű-építkezései számára az EDF francia energetikai és közmű-óriás. Az állami tulajdonú vállalat különlegesen erős alkupozícióját jelzi, hogy pénzügyi vezetőjével azt is megüzente Emmanuel Macron újonnan megválasztott elnöknek, arra számít, hogy a nukleáris energia szerepének csökkentésére vonatkozó választási programpontját csak hosszabb távon fogja megvalósítani.

Átírná Macron programját az atomenergia iparTárgyalásokat kezdeményez az EDF az új francia kormánnyal, amellyel hazai pályán is az Egyesült Királyságban elfogadott állami támogatási szisztémát kíván kialkudni, emellett az álláspontjuk szerint torz árampiaci szabályozást is módosítanák. Az úgynevezett Contract for Difference (CfD) nevű modell keretében a brit kormány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés