Átverésről beszél a bankvezér, pedig csak a munkáját félti

2017. szeptember 14. 11:18    
nyomtatás
 
Rosszabb, mint a tulipánmánia. Nem lesz jó vége. Az egész fel fog robbanni. Valaki még belehal. Ilyen szavakat használt két napja a JP Morgan vezére, Jamie Dimon, mikor a CNBC egyik konferenciáján kérdezték a Bitcoinról. Ez persze sok Bitcoinnal foglalkozó üzletembernél és szakértőnél verte ki a biztosítékot, akik egyből vissza is vágtak Jamie-nek, hogy egyrészt fogalma sincs, hogy miről beszél, másrészt pedig van oka félni a Bitcointól, mivel a szuperpénz mögött álló technológia hamarosan a munkáját is elveheti.

A kriptopénzekről is szó lesz a Banking Technology 2017 konferenciánkon, ne maradjon le róla!Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Természetesen az elsők között volt a milliárdos tech guru, John McAfee (igen, ő volt az aki néhány hete Twitter-üzenetben jelezte, hogy ha a következő három évben a Bitcoin ára nem emelkedik 500 ezer dollárig, akkor élő adásban fogja elfogyasztani egy bizonyos testrészét a TV-ben), aki a CNBC műsorában most meglepően nyugodt hangvételben szállt birokra Dimonnal.

Dimon, és az emberek az ő pozíciójában nem idióták, azonban ez nem jelenti azt, hogy igazuk van.


-kezdte mondandóját McAfee.

Átverésnek hívod a Bitcoint. Én egy Bitcoin bányász vagyok. Bitcoinokat teremtünk. Egy darab Bitcoin előteremtése körülbelül 1000 dollárba kerül. Mennyibe kerül egy dollárt előteremteni? Melyik a csalás? Míg egy dollárt előteremteni annyiba kerül, amennyibe a papír, amire nyomtatják, addig nekem és más bányszoknak 1000 dollárba kerül érménként. Ez hívják proof of worknek.


Proof of Work
A tranzakciók blokkokba való foglalását speciális úgynevezett bányász csomópontok valósítják meg, melyek azon kívül, hogy a tranzakciókat adminisztrálják egy speciális kriptográfiailag nehéz algoritmust, “rejtvényt" oldanak meg (ez a proof of work). A algoritmikus rejtvény megoldása jelentős számítástechnikai kapacitást igényel, melynek akár jelentős költsége is lehet, mind a harvert mind pedig az áram fogyasztást tekintve. Akik sikeresen oldják meg a algoritmikus rejtvényt és helyes blokkokat állítanak elő, azokat a rendszer megfelelő jutalommal kompenzálja.Mcafee azt is hozzátette, hogy az is sokat mondó, hogy nem csak a Bitcoin ára, de a felhasználási területei is megállás nélkül növekednek.

Az biztos, hogy sok lesz a hullámvölgy, csak úgy, mint minden új technológia esetében. De annyi bizonyos, hogy a Bitcoin nem átverés


Persze nem 'Jungle Killer' McAfee az egyetlen, aki kiáll a Bitcoin mellett, az egyik legnagyobb bányászcsoport, a Genesis Mining is gerillamarketingbe kezdett, és elárasztotta Miami utcáit Jamie Dimonos plakátokkal.

Átverésről beszél a bankvezér, pedig csak a munkáját féltiEzzel egyébként főleg Dimon egy tavalyi "Bitcoin will eat our lunch" beszólására reagálnak, ami alatt gyakorlatilag azt értette a bankvezér, hogy a Bitcoin fejlesztői el akarják venni az ebédre valót a bankároktól.

Marco Streng, a Genesis Mining vezérigazgatója akkor egy Twitter-üzenetben írta, hogy Jamie-nek minden oka megvan félni, a nagy Wall Street-i bankoknak túl régóta van gyakorlatilag monopóliumuk a pénzre, azonban ez nem marad már sokáig így, itt az idő a változásra, a blockchain technológiát nem lehet megállítani.

A bankoknak készen kell állniuk a fiatal feltalálók százaira, akik készek az évtizedek óta békénhagyott problémákat megoldani. Sok bank rájött, hogy nem állhat a fejlődés útjába, és megpróbálják adaptálni a technológiát, azonban már túl késő. Ügyfelek százmillióinak van elege az őskori pézügyi rendszerből, amit néhány gazdag Wall Street-i bankár ural.


Azonban nem csak azok akadtak ki Dimonra, akik a saját gatyájukon éreznék, ha tönkretennék a Bitcoint: egy pénzügyi újságíró és író, William Cohen hívta fel rá a figyelmet, hogy meglehetősen furcsa, hogy a JP Morgan vezérigazgatója az "átverés" és a "csalás" szót használta a Bitcoinra.

A szakember még a hónap elején írt Jamie Dimonról, és összeségében a JP Morganről egy cikket, amelyben részletesen elemezte, hogy a banknak mekkora szerepe volt a 2008-as válság kialakulásában, és hány ködös ügybe keveredett a nagybank, amelyekért végül súlyos büntetéseket kellett fizetniük. Egyébként 2013 novemberében, a Wall Street fehér lovagjának kikiáltott JP Morgan Chase beleegyezett abba, hogy 13 milliárd dollárt fizet az állami, és a központi hatóságoknak a válságban közrejátszott szerepük miatt.
A kriptopénzekről is szó lesz a Banking Technology 2017 konferenciánkon, ne maradjon le róla!
Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium