A Volkswagen elektromos kamionokkal és buszokkal támadna

2017. október 12. 09:15    
nyomtatás
 
A Volkswagennek nem csak az elektromos autózás területén vannak nagyratörő tervei. A kamion- és buszgyártás területén is egyre nagyobb hangsúlyt kaphat az elektromos hajtás és az automatizált technológiák alkalmazása.

Kereskedés Volkswagen-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!


A Volkswagen csoport kamion és busz üzletága 1,4 milliárd eurót fektet be olyan új technológiák fejlesztésébe, alkalmazásába, mint az elektromos hajtáslánc, automatizált vezetési rendszerek és felhőalapú szoftveres megoldások
- jelentette ki Andreas Renschler, a divízió vezetője szerdán.

Az elektromos hajtásláncot a Volkswagen az amerikai Navistarral együtt fejleszti és alkalmazza majd a járműveiben. A szeptemberben bejelentett együttműködéstől azt várják a felek, hogy fel tudják gyorsítani a fejlesztéseket és a gyártást, amelynek köszönhetően már 2019-ben megjelenhetnek elektromos járműveik a forgalomban.

A Volkswagen igyekezete nem véletlen, Renschler elmondta, hogy várakozásaik szerint az elektromos kamionok 5 százalékos piaci részesedéssel rendelkeznek majd a helyi szállításban 2025-ben.

A Volkswagen tervei szerint az MAN és a Scania már jövőre elkezdi szállítani elektromos buszait Európa nagyvárosaiba, kiegészítve ezzel alternatív meghajtású buszpalettáját, amely jelenleg biodízel, hibrid és sűrített földgáz (CNG) meghajtású járművekből áll.

A Volkswagen az automatizált rendszereivel először zárt területekre akar koncentrálni, mint például a repülőterek, vagy gyárak, üzemek parkolói. Automatizált járműveikkel már két éven belül megjelenhetnek a piacok, a fejlesztések a leendő partnerekkel együttműködve már javában folynak.

(Automotive News)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium