Előfizetői tartalom

A Rába állta a sarat

Portfolio
A Rába a kihívásokkal teli nemzetközi környezet ellenére növelni tudta árbevételét a második negyedévben, amelyben nagy szerepe volt a belföldi értékesítés megugrásának, az Alkatrész üzletág jó szereplésének. Az EBITDA és az üzemi eredménysoron viszont jelentős visszaesés volt tapasztalható, ami a meghatározó Futómű üzletág gyenge szereplésével volt magyarázható elsősorban. Jó hír viszont, hogy a társaság nettó hitelállománya tovább csökkent és a menedzsment szerint jó úton halad a stratégiai fókuszváltás.

A Rába exportbevétele kicsivel több, mint 7,3 milliárd forint volt a második negyedévben, ami 8,3 százalékos csökkenést jelentett az előző év azonos időszakához képest. A visszaesést az észak-amerikai nehéz gépjárműpiac gyenge keresleti aktivitása, a brazil tehergépjármű piac és a globális mezőgazdasági gépjárműpiac elmaradó élénkülése okozta elsősorban. A Rába...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés