Előfizetői tartalom

Az erős jen fájt a Toyotának

Portfolio
A Toyota közzétette a harmadik pénzügyi negyedévének eredményeit, amely sok meglepetést nem tartogatott, a jen erősödése és az értékesítési költségek emelkedésének hatására érdemben csökkent a japán autógyártó profitja. Jó hír viszont, hogy a menedzsment várakozásai szerint a teljes pénzügyi évben több járművet adhatnak el és magasabb profitot realizálhatnak, mint korábban jelezték.

Az erős jen és a megugró költségek miatt csökkent a profitA Toyota harmadik pénzügyi negyedévében - az októbertől-decemberig tartó időszakot foglalja magában - 2,65 millió járművet értékesített globálisan, amely 7 százalékos csökkenést jelentett az előző év azonos időszakához képest. A gyengébb eladások mellett 3,5 százalékkal, 7 048 milliárd jenre csökkent a cégcsoport...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés