Előfizetői tartalom

Bréking: 200 milliárd forintos autóipari beruházás derült ki Magyarországon

Az SK Innovation hatalmas akkumulátorgyárat építhet Magyarországon, ahonnan ellátnák az európai autógyártókat - írja a The Investor. A több mint 200 milliárd forintból megvalósuló beruházásnak köszönhetően az éves gyártókapacitás elérheti a 7,8 gigawattórát, amellyel durván 200-250 ezer elektromos autót lehetne ellátni akkumulátorokkal.

Több mint 200 milliárd forintos beruházást nyerhetett MagyarországForrások szerint az SK Innovation 779 millió dollárból (durván 203 milliárd forint) Magyarországon építheti fel legújabb akkumulátorgyárát. A tervek szerint a közel 429 ezer négyzetméteren megvalósuló gyár éves kapacitása elérheti a 7,8 gigawattórát, amely durván 200-250 ezer elektromos autóhoz (a ma leggyakrabban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés