Előfizetői tartalom

Dermesztő volt a baj - A Volkswagen mégis elkezdett kimászni a gödörből

Sokan furcsának találják azokat a lépéseket, ahogyan a Volkswagen a botrányt kezeli, sokszor azt érezni ugyanis, hogy csupán látszatintézkedésekről van szó a bizalom helyreállítása érdekében. A bűnösöket lassan találják meg, az új menedzsmentet régi alkalmazottakból építették fel, csak ott kártalanítják a vásárlókat, ahol igazán fontos. Nyilván az sem nyugtatja meg a piaci szereplőket, hogy szinte minden héten kiderül egy újabb motortípusról vagy márkáról, hogy probléma van vele. A félretett pénz pedig köszönőviszonyban sincsen a várható költségekkel, ráadásul pont rosszkor drágult meg a cég finanszírozása. Ugyanakkor nem lehet elvitatni, hogy a cégcsoport menedzsmentje igyekszik úrrá lenni a technikai és pénzügyi problémákon, utóbbiban pedig a hírek szerint a bankok is partnerek. Tehát vannak már előremutató lépések, amikre a befektetők is felfigyeltek, így az árfolyam közel 20 százalékot erősödött két hét alatt.

Megtáltosodott a VolkswagenA német autógyártó árfolyama közel 20 százalékot erősödött az elmúlt két hétben, ami döntően azzal magyarázható, hogy egyre több jel utal arra, hogy a cégcsoport képes lesz technikailag és pénzügyileg is úrrá lenni a botrányon, illetve mindent megtesznek azért, hogy a hatóságokat és a közvéleményt mihamarabb informálják a csalássorozat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés