Kimeríti a keretet az újabb amerikai VW-bírság

2017. január 10. 22:04    
nyomtatás
 
Sikerült megállapodni egy 4,3 milliárd dolláros bírság tételben az amerikai hatóságokkal a dízelbotrányról - erősítette meg a keddi sajtóértesüléseket este a német Volkswagen autókonszern. Ezzel a tétellel együtt már kimerül az a keret, amelyet a cég az amerikai piacon tervezett bírságként és egyéb plusz költségekként kifizetni a botrány hatására.

Kereskedés Volkswagen-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Volkswagen korábban 17,5 milliárd dolláros keretet különített el az amerikai hatóságoknak fizetendő bírságtételekre, illetve a kereskedők, autótulajdonosok különböző igényeknek fedezésére. A most kialkudott előzetes 4,3 milliárd dolláros újabb bírságtétellel azonban már 19,2 milliárd dollárra ugrik ez a kifizetendő keret.

A Reuters kedden azt írta, hogy információi szerint a VW felügyelőbizottsága szerdán ül össze, hogy döntsön az amerikai hatóságokkal kialkudott újabb megállapodásról és várhatóan bűnösnek vallja majd magát az emissziós értékekkel kapcsolatos vádakra.

A hírügynökség mindezzel párhuzamosan arra emlékeztet, hogy a VW kedden közzétett adatai szerint világszerte 10,3 millió új gépjárművet értékesített tavaly, ami rekordnak számít és várhatóan átveszi a vezetést a japán Toyotától a világ legnagyobb értékesítést produkáló autógyár címét is.

Ez az adat is szerepet játszott abban, hogy ma a frankfurti börzén a VW-papírok átmenetileg a 150 eurós szintet is elérték, de végül 146 euró felett zártak, azaz az emissziós botrány 2015 szeptemberi kitörése óta a legmagasabb szintre kapaszkodtak.

Kimeríti a keretet az újabb amerikai VW-bírság

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 

Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium