Előfizetői tartalom

Megszületett a döntés buszbeszerzésügyben - Késhet a metrófelújítás

MTI
|
Portfolio
Az M3-as metróvonal tervezett felújításának kezdetére Solaris buszok beszerzése mellett dönthet a Fővárosi Közgyűlés. A lengyelek viszont nem dőlhetnek hátra, ugyanis a most elfogadott módosító javaslat azt tartalmazta, amennyiben a kormány garanciát ad arra, hogy állja a többletköltségeket és az erről szóló kormányzati döntés július 5-ig megjelenik a Magyar Közlönyben, akkor vásárlás helyett hozzájárul a főváros a kiszervezéshez. A megvalósítás érdekében pedig utasítani fogják a BKK-t, hogy indítsa meg a feltételes közbeszerzést. Tarlós István jelezte, a döntés néhány hónapos csúszást okoz a 3-as metróvonal felújítási munkálatainak megkezdésében, és valószínű, hogy 2019 nyarára nem fejeződik be a beruházás.

Döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdánSzolgáltatás megrendeléssel oldják meg a 3-as metróvonal felújítási munkái miatt szükségessé váló járműpótlást, ha a kormány ezt támogatja, és a konstrukcióval felmerülő teljes többletköltség fedezetét biztosítja.Ennek feltételéül szabták, hogy az erről szóló kormányzati döntés július 5-ig megjelenjen a Magyar Közlönyben.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés