Előfizetői tartalom

Miért nem Magyarországon épít gyárat a BMW?

Angela Merkel magyarországi látogatását követően majdnem egy napig ringathattuk magunkat abba az álomba, hogy a német luxusautó-gyártók közül a BMW is hazánkban épít majd gyárat. A cáfolat viszont hamar megérkezett a bajoroktól, aminek elsősorban a románok örültek, ugyanis ők is harcoltak a vállalat kegyeiért. Aztán jött a kijózanodás. A BMW éves számait bemutató sajtótájékoztatón a menedzsment közölte, jelenleg esze ágában sincs a régiónkban beruházni, Mexikóba viszont örömmel viszik az euró százmilliókat. Ezzel nincsenek egyedül, az elmúlt években az amerikai, a japán és a német autógyártók és azok beszállítói egymással versenyezve létesítenek új gyártóüzemeket, illetve fejlesztik a már meglévőket az ország területén. Ennek a folyamatnak köszönhetően pedig a mexikói autóipar valósággal szárnyal. Felmerül a kérdés, mégis milyen tényezők eredményezik az ország népszerűségét és hová vezet mindez? Alábbi cikkünkben ennek jártunk utána.

Ilyen adottságokkal nehéz versenyezni. Parkolópályán a régiónk a BMW-nél Járműipar 2015 Erről és ehhez hasonló témákról is szó lesz majd a Portfolio Járműipar 2015 konferenciáján. Információ és jelentkezés Angela Merkel és Orbán Viktor februári találkozója után ismét felröppentek olyan hírek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés