Előfizetői tartalom

Politikusok döntöttek, hogy a munkahelyed vagy az egészséged fontosabb

A dízelbotrány miatt Brüsszelt is sok támadás érte, ezt pedig nem hagyhatták a vezető politikusok, így sebtében sikerült elfogadniuk egy javaslatot, aminek köszönhetően a járművek károsanyag-kibocsátását hamarosan már nem laborokban, hanem valós körülmények között tesztelik. A dolog egyetlen szépséghibája csak az, hogy a nagy szigor jegyében egyből megengedték az autógyártóknak, hogy a mostani határértékhez képest több káros-anyagot juttassanak a légkörbe. A józan ész győzelme? Az autóipari lobbiereje? Lehet érvelni mindkettő mellett, de egy biztos, Brüsszelben nyíltan beismerték, hogy korábban nagyot hibáztak.

A dízelbotrány kirobbanását követően durva támadások érték a vezető brüsszeli politikusokat, akik a vádak szerint évek óta tudtak arról, hogy több autógyártó dízel modellje is nagyobb mennyiségű káros-anyagot juttat a légkörbe, mint a megengedett határérték. A környezetünk, egészségünk viszont érzékeny téma és a látszatra is adni kell, ezért Brüsszelben az asztalra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés