Előfizetői tartalom

Több ezer befektető perli a Volkswagent

Portfolio
Újabb perrel kell szembenéznie a Volkswagennek, a Nieding + Barth ügyvédi iroda ugyanis több százmillió eurós kártérítést követel ügyfelei részére az autógyártótól. Álláspontjuk szerint súlyosan megsértették a németek a tőkepiaci törvényeket azzal, hogy bár tudtak a dízel motorjaiknál alkalmazott csaló szoftverről, arról nem tájékoztatták a részvényeseiket. Az ebből fakadó árfolyamveszteségek pedig komoly károkat okoztak az intézményi- és a magánbefektetőknek egyaránt - írja a Reuters.

Hétfőn a Nieding + Barth ügyvédi iroda bejelentette, hogy a brunswick-i regionális bírósághoz fordul keresetével, amelynek célja, hogy több százmillió eurós kártérítést ítéljenek meg annak a 66 intézményi befektetőnek, amelyeket az iroda képvisel, és amelyek jelentős veszteségeket szenvedtek el a Volkswagen dízel-botrányának kitörését követően. Az iroda bejelentette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés