FONTOS Okosban oldja meg a kormány a legnagyobb 2024-es problémáját
 
Előfizetői tartalom

Az orosz olajiparba igazolt Németország egykori első embere

Portfolio
Gerhard Schröder egykori német kancellár pénteken csatlakozott a Rosznyefty igazgatótanácsához. Bár Schröder igyekezett elébe menni az aggályoknak, és azt mondta, céljai között szerepel a német és összeurópai energiabiztonság fokozása is, a politikailag kényes kinevezés híre éles kritikákat váltott ki többek között utódjából, Angela Merkel kancellárból, illetve Martin Schultzból, a balközép szociáldemokrata párt - Schröder politika táborának - vezetőjéből is.

Komoly reményeket fűznek ugyanakkor Németország egykori első emberének csatlakozásához a Rosznyeftynél; a társaság vezérigazgatója, a Putyin elnökkel is jó viszonyt ápoló Igor Sechin az Interfaxnak úgy fogalmazott, a lépés lehetővé teszi a társaság európai üzletágának további fejlesztését, illetve európai lábnyomának megnövelését. Sechin egyébként vélemények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés