Előfizetői tartalom

Az új menedzsment helyreállította a Mátrai Erőmű pénzügyi egyensúlyát

MTI
|
Portfolio
A Mátrai Erőmű pénzügyi egyensúlya helyreállt 2018 végére azt követően, hogy a tulajdonosváltás után kinevezett menedzsment az erőmű teljes működését újraszervezte. Több tényező együttes hatására a társaságnak lehetősége nyílik 11,2 milliárd forintos osztalék kifizetésére is, amelynek célja a tulajdonos adósság-konszolidációja, megteremtve ezzel a menedzsment mozgásterét további fejlesztési célú tőkebevonásra.

Az Opus bejelentette a Budapesti Értéktőzsdén, hogy a közvetett tulajdonában lévő Mátrai Erőmű Zrt. (MEZrt.) az előző évi 9,1 milliárd forintos negatív eredményéhez képest 795 millió forint pozitív adózás előtti eredményt realizált. Az adózott eredmény -817 millió forint volt a visontai naperőmű eladása miatt kapott adókedvezmény visszafizetése eredményeképpen....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés