Előfizetői tartalom

Az erős euró fojtogatja a cégeket

Portfolio
Az elmúlt hónapokban sokat erősödött az euró, ami negatívan hat az európai vállalatok eredményére. A cégek egy része jellemzően fedezeti pozíciókat nyit a kedvezőtlen devizahatások tompítására, de sok cégnél így is csökken az euróban kimutatott bevétel és profit. A befektetők már elkezdték árazni az erős euró hatásait.

Az év eleje óta közel 12 százalékot erősödött az euró a dollárral szemben, a befektetők pedig attól tartanak, hogy az erős uniós fizetőeszköz nyomás alatt tarthatja az európai vállalatok, főként az exportcégek bevételeit és profitját. Nem véletlen tehát, hogy az európai tőzsdék az elmúlt hónapokban jellemzően estek (a német DAX közel 6, a francia CAC közel 5 százalékot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés