Előfizetői tartalom

Az új adó hatását még most is érezte a Zwack

Portfolio
Az egy évvel korábbi időszakhoz képest a fontosabb eredménysorokon jelentős csökkenésről számolt be a Zwack a negyedéves gyorsjelentésében. A visszaesés miatt azonban aligha kell aggódni, azt ugyanis a 2015. január elsejével bevezetett népegészségügyi termékadó miatt 2014. negyedik negyedévére előrehozott vásárlások magyarázzák. A társaság készpénzállománya közel 1 milliárd forinttal hízott, sőt úgy tűnik, hogy a menedzsmentnek a folyó évre vonatkozó prognózisa is könnyen teljesíthető lehet.

A Zwack pénzügyi éve április 1-től március 31-ig tart, így a társaság gyorsjelentése a harmadik pénzügyi negyedévről szól. Az alábbiakban azonban az egyes negyedévek alatt a naptári (azaz jelen esetben 2015 negyedik) negyedéveket értjük. A szerdai piaczárást követően jelentett a Zwack. A társaság negyedik negyedéves bruttó árbevétele 13,4 százalékkal 8,8 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés