Előfizetői tartalom

Nem is olyan nagy dobás az adócsökkentés

Portfolio
Az NGM adóügyi helyettes államtitkára szerint már jövőre sor kerülhet a társasági adó egységesen 10 százalék körüli szintre való csökkentésére. Persze az ötlet még mindig képlékeny, a tőzsdén jegyzett vállalatok befektetői azonban már elkezdtek belehinni a sztoriba. Az alábbiakban azt néztük meg, mennyi társasági adót fizettek a legnagyobb tőzsdei cégek az elmúlt években.

OTPAz OTP 2013-ban 6,3 milliárd forint társasági adót fizetett (anyabank, MSZSZ szerint). Az adózás előtti eredmény abban az évben 154 milliárd forint volt, ezt azonban számtalan tétel módosította, 95 milliárd forintnyi tétel csökkentette, 57 milliárd forintnyi tétel növelte az adóalapot, amely így 116 milliárd forint volt. Ez alapján az OTP közel 20 milliárd forint társasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés