Rendkívüli vizsgálat jöhet a Deutsche Banknál

2017. július 17. 08:50    
nyomtatás
 
Rendkívüli vizsgálatot tarthat az EKB hamarosan a Deutsche Banknál, méghozzá azért, mert május elején egy kínai nagyrészvényes jelent meg a bankban - írja a Reuters. A kínai HNA és a katari királyi család pénzügyeit világítják át.

Kereskedés Deutsche Bank-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Süddeutsche Zeitung értesülése szerint az EKB rendkívüli vizsgálatra készül a Deutsche Banknál. Az EKB a legnagyobb német bankban éppen 10 százalék alatti részesedéssel rendelkező két nagytulajdonos, a katari királyi család és a kínai HNA átvilágítását tervezi.

Az EKB azt vizsgálja meg, hogy a két nagyrészvényes megbízható-e, a pénzük honnan származik, és hogy nem vesznek-e részt bármilyen bűncselekményben vagy terrorizmus finanszírozásában. Ilyen típusú ellenőrzést az EKB csak 10 százalék feletti részesedéssel rendelkező részvényeseknél kezdeményezhet, ugyanakkor a felügyelet azt mondja, hogy a két részvényes a gyakorlatban nagy befolyással bír a bank működésére.

Mindkét nagyrészvényes egy-egy delegálttal rendelkezik a bank vezérigazgatói tanácsában, és az általánosságban alacsony részvétel mellett megszervezett részvényesi találkozók miatt a 10 százalék alatti részesedéssel is fontos döntésekbe szólhatnak bele. A lap értesülése szerint ugyanúgy fognak eljárni a katari és kínai tulajdonosok ellenőrzésénél, mintha 10 százalék feletti lenne a részesedésük a bankban.

Rendkívüli vizsgálat jöhet a Deutsche Banknál


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Kiemelt privát banki tanácsadó
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium