Előfizetői tartalom

Bejeleztek a mutatók: időzített bombán ülünk!

Portfolio
Az elmúlt években hatalmas összegeket fordítottak saját részvény vásárlásokra az amerikai cégek, annyit, hogy ez már a szükséges beruházások elől vette el a pénzt, ez pedig már meglátszik a készpénztermelési képességen is. A cégek részben hitelből vették vissza részvényeiket, a saját részvény vásárlási lufi azonban jó eséllyel kidurranhat, ha a Fed elkezdi tovább emelni a kamatokat. A saját részvény vásárlások az elmúlt években az egyik, ha nem a legerősebb lábát adták a részvénypiaci ralinak.

Figyelmeztető jel: időzített bombán ülnek a vállalatokAz elmúlt években óriási összegeket költöttek el az amerikai vállalatok saját részvényeik visszavásárlására. A folyamatot a Fed extrém alacsony kamatpolitikája mellett a részvénypiacok akkor még vonzó árazási szintje támogatta. A vállalatok az alacsony kamatkörnyezetben nem vonakodtak a hitelfelvételtől, jelentős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés