Előfizetői tartalom

Bizakodó az AMD - Kilőtt az árfolyam

Portfolio
Közzétette első negyedéves számait az Intel nagy riválisa, az AMD is tegnap, az amerikai tőzsdék zárását követően. A chipgyártó bár veszteséges volt, a várakozásokat mégis felül tudta teljesíteni és a menedzsment szerint az elkövetkezendő negyedévekben már növekedésnek indulhat a személyi számítógépek piaca. A gyorsjelentésre közel 6%-ot ugrott az árfolyam a zárás utáni kereskedésben. A gyorsjelentés főbb pontjai: Közel 30%-kal emelkedtek az első negyedévben év/év alapon az AMD bevételei, köszönhetően a grafikus chipeknek. A társaság új üzletágak felé nyit, keresve a növekedési lehetőségeket, többek között játékkonzolokba fejleszt chipeket. Veszteséges volt a negyedév, de az egyszeri tételek és a reorganizációs költségek hatásait kiszűrve 2 centes egy részvényre jutó nyereséget ért el a társaság. A második negyedévben 3%-os bevételnövekedést vár a menedzsment, ami optimistább, mint az elemzői konszenzus.

Újabb veszteséges negyedév Veszteséges negyedévet zárt az AMD, de az előző év azonos időszakához képest mérséklődött a vesztesége - derült ki az amerikai tőzsdék zárását követően közzétett gyorsjelentéséből. A bázisidőszaki 146 millió dolláros nettó veszteséghez képest most 20 millió dolláros veszteséget könyvelt el. Az egyszeri tételektől és reorganizációs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés