BlackRock: csak semmi pánik, folytatódik a rali

2017. november 14. 16:32    
nyomtatás
 
Egyre többet olvasni arról, hogy sok profi befektető lufit kiált a részvénypiacokon, azonban a világ legnagyobb alapkezelőjének, a BlackRocknak a vezetője szerint egyelőre semmi ok a hisztériára.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Részvénypiacok


Larry Fink a Reuters éves befektetői fórumán fejtette ki véleményét a részvénypiacokkal kapcsolatban, miszerint a gazdaság növekedése a 2008-as válság óta végre valahára összhangban van globálisan, és ugyan a kockázatosabb piacokon lehet a stressz jeleit látni, azonban ennek még nem kellene hisztériát okoznia.

Még a nagy bika piacok idején is látni 5 - 10 százalékos korrekciókat. Egyelőre azonban még nem tartunk itt.


Azért Fink figyelmeztet, hogy néhány befektető túlzott optimizmusa a nyugodt piacokon még kellemetlenséget okozhat, amennyiben a befektetések elkezdenek rosszul teljesíteni.


A globális részvénypiacok némileg eltávolodtak a hét elején a csúcsaiktól, miután az elmúlt napokban a szokásosnál nagyobb volatilitás volt tapasztalható gyakorlatilag minden eszközosztályban, némi zavart okozva az amúgy nyugodt bika piacon.

Ennek ellenére Fink úgy gondolja, hogy a globális piacok továbbra is stabil lábakon állnak, ahol a gazdaságban nem várható semmiféle kedvezőtlen fordulat annak ellenére, hogy az utóbbi napokban némi bizonytalanságot okozott a befektetők körében az amerikai adóreform körüli mizéria.

Több mint 400 gazdag amerikai nyílt levélben fordult a kongresszushoz, méghozzá elég szokatlan kéréssel: azt szeretnék elérni, hogy a republikánus többségű törvényhozás ne csökkentse adóikat az elfogadás előtt álló adóreform keretében.

Szerinte azonban a legnagyobb kockázatot az jelenti, hogy a befektetők túl biztosak abban, hogy kitart a nyugalom a piacokon, és egyre nagyobb tétben fogadnak arra, hogy a volatilitás a padlóhoz ragadva marad.

BlackRock: csak semmi pánik, folytatódik a rali


Adóreform


Fink a várható adóreformok hatásaira is kitért:

Szerinte ugyan a reformok valóban megdobják majd a vállalatok profitját - így a BlackRock-ét is - (csökkennek az adóterhek), azonban nem fognak drámai változást okozni abban, hogy mennyit költenek majd fejlesztésre a megspórolt pénzből a vállalatok.


A kérdés az, hogy az üzleti vezetőket vajon mennyire motiválja az adó? A fedezet szintjén fontos, azonban nem elengedhetetlen. Az egész ötlet, hogy a pénz visszapumpálása több befektetést idéz majd elő felturbózva a gazdaságot egyszerűen hibás. Mindössze annyit érnek el, hogy tovább fűtik a részvénypiaci ralit.


Fink azt is kifogásolta, hogy az új adójavaslat értelmében a tőzsdén forgó cégeknél a vezetők 1 millió dollárt meghaladó kompenzációja nem lenne leírható, míg a magáncégekre nem vonatkozna ez a törvény. Ez pedig hosszú távon eltántoríthatja a cégeket attól, hogy a tőzsdére menjenek, ami gyengítheti az amerikai részvénypiacokat.

A szakember szóvá tette, hogy egészen elképesztő gazdasági fejlődést látni váratlan helyeken, mint például Kína, Japán és Európa, azon belül is külön kiemelte Franciaországot.

A Macron féle választások jelentőségteljes hatással voltak Európa szellemére.
Jól kivehető az ösvény, amely az eurozóna szorosabb egyesítéséhez vezet(Reuters)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Nem érdemes várni a tartozások kezelésével (x)

A vállalatok számára kihívást jelentenek a késve rendezett számlák. 

Tuti tippek a karácsonyi nagytakarításhoz! (x)

Hogy gyors és stresszmentes legyen. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium