Előfizetői tartalom

BorsodChem: ismét hála a TDI-nek, feltámadt a PVC (2)

Portfolio
Bár a BorsodChem körüli elemzői figyelem korántsem a régi, a társaság ma publikált 2. negyedéves gyorsjelentése önmagában is jónak értékelhető. A borsodi vegyipari társaság 2002. 2. negyedévében meglehetősen magas árbevételről, 32.5 milliárd forintról számolhatott be, s a bizonyos területeken tapasztalható piaci nehézségek ellenére jól alakult mind üzemi, mind nettó eredménye.

A tavalyi év 2. felét jellemző problémákon felül tudott kerekedni a társaság, amelyben nagy szerepet játszott az effektív termelését idén kezdő TDI üzem, ami a 2. negyedévben már teljes kapacitáskihasználtság mellett termelt. Az üzemi eredménye az elmúlt két év legjobb negyedéves értékét hozta, a 4 milliárd forintot meghaladó összeget ráadásul növekvő amortizációs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés