Előfizetői tartalom

Brazil választások: hogy tudod megjátszani?

Portfolio
Nagy izgalmakat tartogatnak az elkövetkező napok, illetve hetek, de akár hónapok is, hétvégén ugyanis lezajlik a brazil elnökválasztások második fordulója. Az eredményen nagyon sok múlik, a következő évi makrogazdasági kilátásokat nagyban befolyásolja, hogy a jelenlegi elnök, Dilma Rousseff marad-e hatalmon, vagy a piacbarát politika mellett elkötelezett kihívója, Aécio Neves. Azoknak, akik arra számítanak, hogy befektetői szempontból kedvező kimenetel valósul meg a választásokon (hiteles gazdaságpolitika, felzárkózás), rövid távon a rubel dollárral szembeni vásárlásán érdemes leginkább gondolkodni a Morgan Stanley szerint, míg hosszabb távon a brazil állampapírokban és részvényekben lehet ebben az esetben komoly érték.

Itt az újabb választási forduló Október 5-én zajlott le a brazil elnökválasztás első fordulója, mely meglepetést hozott: ezt a jelenlegi munkáspárti elnök, Dilma Rousseff nyerte a voksok 41,59 százalékával, őt a jobbközép szociáldemokrata Aécio Neves követte 33,55 százalékkal. A szocialista Marina Silva 21,32 százalékot kapott, így ő már nem indulhat a voksolás második...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés