Előfizetői tartalom

Brutális hatással van az autógyártókra a dízel zuhanása

Portfolio
A dízelüzemű autók keresletének esése brutális hatással van az autógyártókra, az EU szén-dioxid-kibocsátáscsökkentési politikája pedig veszélyezteti az iparág versenyképességét is. Ráadásul, a kereslet dízelektől a benzinüzemű autók felé történő eltolódása egyenesen azzal fenyeget, hogy az EU erőfeszítései kudarcot vallanak a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére - figyelmeztetett az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) elnöke, Carlos Tavares. A szervezet álláspontja szerint az elektromos autók mellett más alternatív hajtástechnológiákra is támaszkodni kell a kibocsátáscsökkentési célok elérése érdekében, és a mixnek még jó ideig részét fogja képezni a dízel is.

Brutális hatással van az autógyártókra a dízel zuhanása2017-ben mintegy 15 millió új autót vásároltak az európaiak, ami 3,4 százalékos emelkedést jelent az előző évhez képest. A dízelüzemű autók kereslete viszont továbbra is sebesen csökken; az ACEA előzetes becslései szerint a dízelek piaci aránya 2017-ben már csak 44 százalék volt az európai piacokon, míg 2011-ben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés