FONTOS Óraátállítás 2024: kezdődik a nyári időszámítás
 
Előfizetői tartalom

A Volkswagen heti több napra is bezárhatja a legnagyobb gyárát

Portfolio
A Volkswagen azt tervezi, hogy augusztus és szeptember között ideiglenesen heti 1-2 napra felfüggeszti majd a termelést wolfsburgi gyárában, amely egyben legnagyobb üzeme is a világon. A lépésre azért van szükség, mert az autógyártónak a vártnál nehezebben megy a felkészülés az üzemanyag-fogyasztási és a károsanyag-kibocsátási értékek megállapítására szolgáló új nemzetközi szabványra (WLTP).

A tervezett leállásról a Volkswagen korábban már kommunikált, ahogy arról mi is beszámoltunk, a mostani hír viszont azért érdekes, mert a szünnapok ütemezéséről akkor még javában folytak az egyeztetések az üzemi tanáccsal, illetve csupán pár napos leállásról volt szó szeptember végén. Herbert Diess, a Volkswagen csoport nemrég kinevezett vezérigazgatója korábban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés