Előfizetői tartalom

A CNG a jövő hajtóanyaga

Hámor Iván
Gázüzemű autózás évtizedek óta létezik Magyarországon is. Előbb illegális, majd legális keretek között a PB gáz, mint hajtóanyag használata vált, ha nem is általánossá, de kellően nagy számban elterjedté. Ehhez a töltőállomás hálózat kialakulása is kellett, ami nélkül hiába kedvezőbbek a hajtóanyag tulajdonságai, a nehézkes elérés miatt kevesen választják. Ebben a cipőben jár a sűrített földgáz (CNG), mint hajtóanyag is, de a nem is távoli jövőben ezen a téren pozitív változás várható.

A gázüzemű közlekedés hazai elterjedését eddig infrastrukturális hiányosságok akadályozták. A legújabb Európai Uniós irányelvek szerint a tagállamoknak fejlesztéseket kell végrehajtaniuk a gázüzemű közlekedés elősegítése érdekében. "A sűrített földgáz tömegközlekedésben történő felhasználásával lényegesen tisztább lehet a városok levegője, mindamellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés