Előfizetői tartalom

Atomrobbanás-biztos kamion és bomba meglepetés a Teslától

Laza 25 perces késést követően megkezdődött a Tesla elektromos kamionjának a bemutatója, amelyről Elon Musk, a Tesla vezére azt állította, hogy olyan képességekkel rendelkezik majd, hogy attól mindenki eldobja az agyát. Nos, az agyam még a helyén van, de az biztos, hogy ha tényleg ilyen paraméterekkel gyártásba kerül ez a kamion, az komoly fejtörést okoz majd a konkurenciának. Feltéve, hogy versenyképes árral kerül majd piacra, erről ugyanis nem beszélt a cég vezére. Az esemény nem csak az elektromos kamionról szólt, Musk teljesen váratlanul bemutatta a Tesla második generációs Roadsterét is, amely az ígéretek szerint a leggyorsabb autó lesz, amely valaha tömeggyártásba került.

A bemutató keretében elhangzott legfontosabb részletekA Tesla kamionja képes lesz vontatmány nélkül 0-ról 100 km/h-ra gyorsulni 5 másodperc alatt, míg rakottan (a Class 8 besorolású kamionok esetében megengedett maximális 36,6 tonnás össztömeggel) ez az idő nem lesz több, mint 20 másodperc. Egy átlagos dízel kamion erre a mutatványra durván 1 perc alatt képes A gyorsítást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés