Előfizetői tartalom

Az európai autógyártók maguk alatt vágják a fát - 3 nyomós oka is van ennek

Portfolio
Az európai autógyártók 21,7 milliárd eurót ruháztak be Kínában annak érdekében tavaly, hogy elektromos autókat gyárthassanak - derült ki a Transport & Environment friss összeállításából. Ez az összeg hétszerese annak, mint amit Európában hasonló célra fordítottak. A két autópiac nagyság között nincs ekkora különbség, három nyomos oka mégis van annak, hogy ilyen drasztikus az eltérés Kína javára.

Tavaly összesen 21,7 milliárd euró értékben ruháztak be európai autógyártók Kínában annak érdekében, hogy elektromos autókat gyárthassanak az országban. Európában ezzel szemben csupán 3,2 milliárd eurót fordítottak hasonló célra. A kínai autópiac ugyan a maga 23,5 millió darabos értékesítésével a legnagyobb a világon, ugyanakkor ilyen durva eltérés a beruházások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés