Előfizetői tartalom

Dízelbotrány: 7 év börtönt kapott a Volkswagen felsővezetője

Portfolio
A maximálisan kiszabható börtönbüntetésre ítélték a Volkswagen egykori felsővezetőjét, aki 2014 és 2015 között vezette a német vállalat hatósági szabályozással foglalkozó irodáját. Oliver Schmidt összesen hét év börtönt kapott és 400 ezer dollár pénzbüntetést is meg kell fizetnie, mivel bűnösnek találták az Egyesült Államokban kirobbant dízelbotrányban.

Schmidt tudott arról, hogy a Volkswagen szoftver segítségével manipulálta a dízel járművei károsanyag-kibocsátását a laboratóriumi tesztkörülmények között annak érdekében, hogy azok megfeleljenek az elvárt határértékeknek. A detroiti bíróság pedig két vádpontban is bűnösnek találta: (1) szándékosan félrevezette az Egyesült Államokat és (2) megsértette a Tiszta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés