Előfizetői tartalom

Döbbenetes különbség van egy német és egy magyar Opel-dolgozó bére között

Portfolio
Egy nagyon érdekes táblázatra bukkantunk, amelyet Ferdinand Dudenhöffer, a Duisburg-Essen Egyetem professzora készített. A táblázatból többek között kiderül, hogy hatalmas különbségek vannak az Opel egyes gyáraiban a munkaerőköltség területén. A legrosszabbul a szentgotthárdi üzem dolgozói járnak, ugyanakkor ez nem véletlen, a hozzáadott értékről illik nem megfeledkezni.

52 euró vs 10 euróFerdinand Dudenhöffer, a Duisburg-Essen Egyetem professzora, a CAR intézet vezetője pár hónappal ezelőtt számításokat végzett arra vonatkozóan, hogy az Opel gyáraiban egy autó előállításának mekkora a munkaerőköltsége. Az érdekes táblázatból többek között kiderült, hogy míg Németországban 2 150 euró a munkaerőköltsége egy autó előállításának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés