Előfizetői tartalom

Egy hét kevés volt hozzá - Volvo XC90

Hámor Iván
A Volvo tervezői valóban az alapoktól kezdtek neki a márka egyik legmeghatározóbb modelljének, az XC90-nek a megalkotásához, és ez nem csak a mechanikára, hajtásra, hanem az emberekkel való kapcsolatra is igaz. Nagyjából annyi a hasonlóság az elmúlt és a mai korszak autóval, hogy ebben is ülni kell, és - még - van benne kormánykerék, meg pedálok. De ezen kívül minden más, amit meg kell szokni, sőt, tanulni kell!

Az autóipar az elektronikai fejlődéshez hasonlóan és részben általa generáltan jelentős átalakuláson megy át. A Volvo jó néhány emeletet kihagyva, egy expressz liftbe beszállva igyekszik a többiek fölé kerekedni, és a szinte rekord hosszúságúnak tekinthető 15 éves piacon tartás után lecserélte a nagybbik nem-terepjáróját, az XC90-et. Nem az új modell fejlesztése tartott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés