Előfizetői tartalom

Egynek lennie kell! - Renault Talisman

Hámor Iván
Az 1980-as, 90-es években a francia autógyártás egészen más helyzetben volt, mint ma. Akkor minden jelentős gall autógyárnak - és más nemzetek üzemeinek is - volt nagy, már-már luxusautója. Mára ezek teljesen kikoptak, hol van már a Peugeot 807, a Citroën C6, vagy a Renault Safrane? A Laguna utódlása teremt alkalmat arra, hogy egyedüliként a Renault visszamerészkedjen erre a piacra. A Talisman ugyanis nagyobb és többet nyújt az elődjének tekinthető ferdehátúnál.

A Renault, mint az egyterű járművek európai elterjedéséért "felelős" márka erőteljesen újrapozícionálja magát. A sokáig etalonnak számító Espace 5. generációja már nem egyterű, hanem crossover, a hagyományos kis- és kompakt autóit is kiegészítik, felváltják a magasabb építésű utódaik, de ezzel szemben a felső-középkategóriában egy "hagyományos", limuzin jellegű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés