Előfizetői tartalom

Elfér benne a sofőr is - Mercedes-Benz Sprinter

Hámor Iván
A haszonjárművek nem csak szállítási kapacitásról, a rakodhatóságról és a gazdaságosságról szólnak, hanem esetükben is fontos az utastér milyensége, és nem utolsó sorban az aktív és passzív biztonság is. A Mercedes-Benz a Sprinter legutóbbi megújításakor főleg az utóbbiakra helyezte a hangsúlyt. Ugyan nem szerepelt a gyár elsődleges céljai között, de remélhetőleg a futószalagról most legördülő Sprinterek bő tíz év múlva az ukrán sofőrök kezei között is nagyobb biztonságot fognak jelenteni, mint a ma náluk levő, leharcolt társaik.

A hazai autópályákon kisebb-nagyobb rendszerességgel közlekedő autósok minden bizonnyal jól ismerik az elsősorban ukrán, román és bolgár rendszámokkal látható Mercedes-Benz Sprintereket. Ezek zöme első és második generációs jármű, futásteljesítményük a legtöbb esetben meghaladja az 1 000 000, azaz egymillió kilométert, mégis - látszólag - gond nélkül mennek. A Sprinter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés