Előfizetői tartalom

Erre kevesen gondolnak, akik elektromos autóra vágynak

Maradi István
A közúti közlekedés fejlesztése részben az elektromos autóktól hangos, és mi magunk is egyre több zöld rendszámos autót látunk a városi utakon. A legtöbbször arról beszélünk, mennyibe is kerül egy elektromos autót megvásárolni, vagy hogy van-e elég nyilvánosan használható töltőállomás egy országban vagy egy-egy városban. Mindkettő fontos kérdés. Van azonban még egy terület, ami nagyban elősegítheti vagy hátráltathatja az elektromos autók terjedését, ez pedig az otthonunk (házunk, lakásunk, bérleményünk) elektromos állapota.

Maradi István villamosmérnök írását közöljük.Az otthoni töltés fontosságaAzzal a legtöbb szakértő egyetért, hogy az elektromos autózás a jelenlegi akkumulátoros fejlettség mellett a városi forgalomban alkalmazható a legjobban. A maximum néhány száz kilométeres hatótávolság ideális eszköz a napi 40-80 kilométert városban autózók számára. Viszont általában úgy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés