Ezt lehet tudni a legújabb győri Audiról

Hámor Iván
2016. január 20. 14:59    
nyomtatás
 
Az Audi új termelési struktúrájának megfelelően az elkövetkező években újabb modell gyártása kerül a győri gyárba. A Q3 - vagy inkább valamilyen utóda - fog a Rába és Duna parti városban készülni, ahol jelenleg a TT és az A3 több változata is készül.


Az Audi évekre előre "megmutatja", hogyan képzeli a jövő autóit, legalábbis a formájukat tekintve. Még 2014-ben jelent meg a TT offroad concept, amit akár a mostani Q3 utódának is lehetne tekinteni. Ugyanúgy az MQB platformra épül, mint minden Győrben gyártott Audi, tehát a gyártása sem igényel a kapacitásbővítésen túl jelentős beruházásokat sem a gyár, sem a beszállítók részéről.

Ezt lehet tudni a legújabb győri Audiról


A koncepció modellt - elméletileg - egy 408 lóerő összteljesítményű plug-in hibrid rendszer hajtotta két villanymotorral, 2,0 literes TSI erőforrással és mindössze 1,9 literes benzinfogyasztással. Hogy a valóság ezzel szemben mi lesz, azt még csak találgatni lehet. Nem kizárt, hogy ebbe az új győri modellbe már a VW konszern új, 1,5 literes belső égésű motorjai, valamint kivitelektől függően villanymotorok is kerülnek. A technológia már most is adott az Audi A3 e-tron, illetve a VW e-Golf és Golf GTE révén.

Ezt lehet tudni a legújabb győri Audiról


Győrben jelentős K+F tevékenységet is végez az Audi, ami kiterjed a földgáz (CNG) hajtóanyaggal működő hajtásrendszerekre is, tehát ezek eredménye is bekerülhetne az új modellbe. Egy CNG-t égető belső égésű motorral és villanymotorral egyaránt meghajtott autó minden mai társánál alacsonyabb valós, és a teljes működési ciklusára - nem csak az első 100 km-re - érvényes károsanyag kibocsátás mellett tudna akár 1 000 km-nél is nagyobb hatótávolságot elérni.

Ezt lehet tudni a legújabb győri Audiról


Az Audi a TT offroad mellett a TT Sportback - 5-ajtós - változatát is bemutatta 2014-ben. Mivel mechanikailag ez a modell is nagyon közel áll akár az offroad, akár többi TT kivitelhez, a gyártása minimális ráfordítással kivitelezhetővé válik.

Ezt lehet tudni a legújabb győri Audiról


Jelenleg a 130 ezret is meghaladja a győri Audi autógyártó kapacitása, de a martorelli üzem 100 ezres volumenét csak jelentős fejlesztéssel lesz képes teljes egészében átvenni. A fejlesztés azt is jelentheti, hogy még újabb - de alapvetően az MQB platformra, vagy utódjára épülő - modellek is készülhetnek a győri gyárban.

Ezt lehet tudni a legújabb győri AudirólEzt lehet tudni a legújabb győri Audiról

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium