Üzlet

Ezt lehet tudni a legújabb győri Audiról

Hámor Iván
Az Audi új termelési struktúrájának megfelelően az elkövetkező években újabb modell gyártása kerül a győri gyárba. A Q3 - vagy inkább valamilyen utóda - fog a Rába és Duna parti városban készülni, ahol jelenleg a TT és az A3 több változata is készül.
Az Audi évekre előre "megmutatja", hogyan képzeli a jövő autóit, legalábbis a formájukat tekintve. Még 2014-ben jelent meg a TT offroad concept, amit akár a mostani Q3 utódának is lehetne tekinteni. Ugyanúgy az MQB platformra épül, mint minden Győrben gyártott Audi, tehát a gyártása sem igényel a kapacitásbővítésen túl jelentős beruházásokat sem a gyár, sem a beszállítók részéről.

Ezt lehet tudni a legújabb győri Audiról
A koncepció modellt - elméletileg - egy 408 lóerő összteljesítményű plug-in hibrid rendszer hajtotta két villanymotorral, 2,0 literes TSI erőforrással és mindössze 1,9 literes benzinfogyasztással. Hogy a valóság ezzel szemben mi lesz, azt még csak találgatni lehet. Nem kizárt, hogy ebbe az új győri modellbe már a VW konszern új, 1,5 literes belső égésű motorjai, valamint kivitelektől függően villanymotorok is kerülnek. A technológia már most is adott az Audi A3 e-tron, illetve a VW e-Golf és Golf GTE révén.

Ezt lehet tudni a legújabb győri Audiról
Győrben jelentős K+F tevékenységet is végez az Audi, ami kiterjed a földgáz (CNG) hajtóanyaggal működő hajtásrendszerekre is, tehát ezek eredménye is bekerülhetne az új modellbe. Egy CNG-t égető belső égésű motorral és villanymotorral egyaránt meghajtott autó minden mai társánál alacsonyabb valós, és a teljes működési ciklusára - nem csak az első 100 km-re - érvényes károsanyag kibocsátás mellett tudna akár 1 000 km-nél is nagyobb hatótávolságot elérni.

Ezt lehet tudni a legújabb győri Audiról
Az Audi a TT offroad mellett a TT Sportback - 5-ajtós - változatát is bemutatta 2014-ben. Mivel mechanikailag ez a modell is nagyon közel áll akár az offroad, akár többi TT kivitelhez, a gyártása minimális ráfordítással kivitelezhetővé válik.

Ezt lehet tudni a legújabb győri Audiról
Jelenleg a 130 ezret is meghaladja a győri Audi autógyártó kapacitása, de a martorelli üzem 100 ezres volumenét csak jelentős fejlesztéssel lesz képes teljes egészében átvenni. A fejlesztés azt is jelentheti, hogy még újabb - de alapvetően az MQB platformra, vagy utódjára épülő - modellek is készülhetnek a győri gyárban.

Ezt lehet tudni a legújabb győri Audiról


Ezt lehet tudni a legújabb győri Audiról
Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
waberers