Előfizetői tartalom

Megvannak a számok, változik a regisztrációs adó

Hámor Iván
A parlament elé benyújtott előterjesztés szerint jelentős mértékben átalakul a személygépjárművek regisztrációs adóját meghatározó táblázat. 2012. január 1-től - amikor már az idei évben bizonyos kategóriákban alkalmazni kívánt 50%-os kedvezmény sem lesz érvényben - a ma még kevéssé környezetszennyezőnek - Euro 4 - nyilvánított autók után jelentősen többet kell fizetni, és lesznek olyan motorméretek, amelyeknél a legjobb besorolás ellenére is nő az adóterhelés.

A szigorodó EU-s környezetvédelmi előírásokhoz igazítja a magyar parlament is a regisztrációs adó táblát. 2011-től - külön engedély nélkül - már csak az Euro 5 károsanyag kibocsátási normának megfelelő személygépjárművet lehet újként forgalomba helyezni, így célszerű ehhez igazítani a hazai szabályozást. Az Euro 4 besorolású járművek egészen 2010 végéig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés