Merkel keményen bírálta az autógyártókat

2017. augusztus 13. 12:25    
nyomtatás
 
Angela Merkel megkezdte újraválasztási kampányát Dortmundban szombaton. Beszédében azonnal bírálta a német autógyártó vállalatok vezetőit és felszólította őket, hogy tegyenek meg mindent a fejlesztések területén azért, hogy a jövőben minél több munkahelyet megőrizhessenek és visszanyerjék az emberek bizalmát, amit a dízelbotrány során eljátszottak.Keményen bírált Merkel, de segítő kezet is nyújtott


Szombaton megkezdte újraválasztási kampányát Angela Merkel Dortmundban, melynek keretében a tervek szerint 50 fontos nagyvárost látogat majd meg a szeptember 24-re kitűzött szövetségi választás előtt.

Beszédében azonnal nekiment a német autógyárak vezetőinek, mivel véleménye szerint a dízelbotrány nagymértékben megingatta a vásárlók beléjük vetett bizalmát. Ez pedig azért nagy probléma, mert a legfontosabb exportágazata az országnak az autógyártás. Egyben felszólított őket arra, hogy tegyenek meg mindent a fejlesztések területén azért, hogy visszaszerezzék az emberek bizalmát és minél több munkahelyet őrizhessenek meg a jövőben.

Ugyanakkor jelezte azt is, hogy minden támogatást megadnak majd az ország gazdasága szempontjából kiemelt fontosságú iparágnak. Merkel ígérete szerint segíteni fogják a német autógyártókat a technológiai váltás területén, legyen szó akár elektromos autózásról, önvezető autózásról, vagy a közösségi járműmegosztásról.

Angela Merkel kampánybeszédében ugyanakkor határozottan elutasította nagy politikai ellenlábasának, Martin Schulznak azt a felvetését, hogy kötelező elektromos-autó kvótát kellene bevezetni. Merkel véleménye szerint egy ilyen kvóta nem működne hatékonyan az EU-n belül.

Nem véletlen nyúlt ehhez a témához Merkel


Schulz, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kancellárjelöltje egy ötpontos javaslatcsomaggal rukkolt elő pár napja, amelynek segítségével biztosítaná a német járműipar jövőjét. A javaslatcsomag nagy visszhangot kapott Németországban, amely szerepet játszhatott abban, hogy Merkel is a járműgyártásra, annak jelenlegi problémáira, illetve annak megoldására koncentrált beszédében.

A kihívó kancellárjelölt javaslatában egyébként világosabb szabályozást követel az autóiparban, valamint szigorúbb következményeket arra az esetre, ha egy gyártó megszegi a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó határértékeket.

Schulz szerint nagyobb nyomást kell gyakorolni az iparágra, ezért szeptemberre újabb dízelcsúcs összehívását sürgeti. A tanácskozáson - véleménye szerint - mérlegre kellene helyezni az eddigi eredményeket. Amennyiben pedig ezek nem elégségesek, akkor a hardverfrissítést, azaz a technikai átalakítást is napirendre kell venni, természetesen a gyártók költségére.

A javaslatban az is olvasható, hogy a német autóiparnak előrébb kell lépnie az elektromosautó-gyártásban, ehhez pedig egyebek mellett létre kellene hoznia Németországnak egy saját gyárat az e-járművekhez szükséges akkumulátorok előállításához.

(Automotive News)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium