Előfizetői tartalom

Mindenki mindenkivel? Összebútorozik a Fiat és a Renault

Hámor Iván
Haszonjárművek esetében a külső megjelenés kisebb jelentőséggel bír, mint a személyautóknál, a tervezési, gyártási, majd üzemeltetési költségek viszont a legfontosabbak közé tartoznak. A vevők számára kevéssé jelent gondot az, ha egy haszonjármű szinte csak a jelvénye és a neve tekintetében tér el egy másiktól. Ezt a gyárak ki is használják, és közösen állítanak elő teherautókat, kisbuszokat, és így fog tenni 2016-tól a Fiat és a Renault is.

2014. július 22-én született meg az az együttműködési megállapodás - mely előkészítését teljes titoktartás övezte - a Renault és a Fiat között a kishaszonjárművek közös gyártásáról. 2016 második negyedévétől a Renault franciaországi üzemében készül majd a Fiat új kishaszonjárműve, amely Renault alapokon, de egyedi Fiat design-nal kerül a piacra, a Fiat Professional...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés