Előfizetői tartalom

Ne akard megtudni, mekkora fizetésért sztrájkolnának a VW-gyár dolgozói

Portfolio
Szlovákiában az elmúlt években az egyre kínzóbb munkaerőhiány jelentősen felfelé hajtotta a béreket. A pozsonyi Volkswagan-gyár dolgozói például a havi 1800 eurós átlagfizetés mellett még 13. és 14. havi fizetést is kapnak. A jelek szerint viszont még ez sem elég, ugyanis a szakszervezet közölte, ha nem kapják meg az általuk elvárt fizetésemelést a dolgozók, akkor jövő kedden határozatlan időre felfüggesztik a termelést.

Az egyre kínzóbb munkaerőhiány húzza fel a béreketAz ezredfordulón a német vállalatok túlnyomórészt az olcsó és jól képzett munkaerő miatt választották Szlovákiát, különösen a műszaki tudást igénylő ágazatokban. Azóta több külföldi, főleg autóipari vállalat létesített üzemet Szlovákiában, időközben számuk annyira megnőtt, hogy ezek a cégek egymástól szívják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés