Előfizetői tartalom

Nem fogy a dízel Németországban - Rekord árengedményeket adnak a vevőknek

MTI
Szeptemberben rekordszintet ért el a dízelautókra adott árengedmény Németországban, mivel nő a valószínűsége annak, hogy kitiltják őket a belvárosokból. Emellett már szinte mindegyik autógyár kínál valamilyen "roncsprémiumot" a koros dízelautók kivonására a forgalomból, új autó vásárlása esetén - írja a Duisburg-Essen Egyetem CAR autóipari kutató intézetének havi rendes jelentése.

A CAR kimutatása szerint azzal, hogy a Jaguar Land Rover és a Kia is felzárkózott a "környezetvédelmi prémiumot" kínáló autógyárak sorába, a számuk 25-re emelkedett, ami már a piac 95 százalékát fedi le.Az átlagos árengedmény 16,1 százalékot tett ki szeptemberben.Ferdinand Dudenhöffer, a CAR igazgatója a tanulmányban arra figyelmeztet, hogy a vásárlók hozzászoktatása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés