Előfizetői tartalom

Németország hatalmas akkumulátorgyárat happolhatott el Magyarország elől

Portfolio
Hatalmas akkumulátorgyár építéséről állapodott meg a kínai Contemporary Amperex Technology (CATL) és Németország - állították az ügyre rálátó források a Reutersnak. A hírt egyelőre egyik fél sem erősítette meg, hogyha az értesülések helyesnek bizonyulnak, az rossz hír Magyarországnak, ugyanis a lengyelekkel együtt versenyben voltunk a beruházásért.

Idén márciusban robbant a hír, amely szerint a világ egyik legnagyobb akkumulátorcella-gyártója, a kínai CATL Európában hatalmas gyárat építhet. A tervezett beruházásban Magyarország is érintett volt, ugyanis Lengyelország és Németország mellett mi is harcoltunk az új üzemért.A legfrissebb hírek viszont most arról szólnak, hogy Németország lett a befutó és a beruházásról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés