Előfizetői tartalom

Példaértékű lépést tettek a németek az elektromos autózás érdekében

Kemény harcok és egyeztetések után Németország végül érdemi lépéseket tesz az elektromos autózás elterjesztésének érdekében. Pénzzel támogatják a vásárlókat, komoly töltőinfrastruktúrát építenek ki és növelik az elektromos autók részarányát az állami flottában. A mostani program ugyanakkor egyáltalán nem garantálja még a korábban kitűzött célok elérését.

Ezekkel az eszközökkel támogatnák az elektromos autózás terjedésétA tisztán elektromos meghajtású autók vásárlása esetén 4 ezer eurós, a plug-in hibridek vétele estén pedig 3 ezer eurós árkedvezményt ad majd a német kormány. Ugyanakkor kikötés, hogy a nettó 60 ezer eurós listaár felett nem kaphatnak kedvezményt a vásárlók. A mintegy 600 millió eurós programon túl...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés