Előfizetői tartalom

Rekord: 400 Nissan LEAF-et rendelt egy autókölcsönző

Hámor Iván
Nem kevesebb, mint 400 db Nissan LEAF elektromos autó megvásárlásával a dán Avis Car Rental új világrekordot döntött: a Nissantól magáncég ennyi elektromos autót még soha sem rendelt. A Dán Energiaügynökség támogatásának köszönhetően az elektromos autók havi bérleti díja a minden költséget magában foglaló csomagban is csak 3495 dán korona (468 euró) lesz, amely a várakozások szerint jelentős mértékben előmozdítja majd az elektromos autók elterjedését Dániában.

A jelentős megrendelés alkalmából rendezett eseményen Rasmus Helveg Petersen klíma-, energia- és építésügyi miniszter jelenlétében ma adták át a 400 megrendelt Nissan LEAF első példányát. Az esemény az első a Dán Energiaügynökség által támogatott négy nagy projekt közül, amelyek célja, hogy elektromos autókkal népesítsék be Dánia útjait. A Dániában még mindig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés